Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Χρώματα ανεξίτηλα κι έναν καμβά για τα όνειρά τους βρε παιδιά!!!!!!!


Καλησπέρα, καλησπέρα!!!! Τι υπέροχη που ήταν και σήμερα η μέρα !!!!! Τι, δε μου είστε πολύ καλά; Γιατί; Πείτε μου ποιόν αφήσατε να σας χαλάσει τη διάθεση με τέτοια μέρα!! Γιατί το επιτρέψατε, αααααα όλα κι όλα!!!! Οι πολιτικοί στην τηλεόραση; Μα τη δουλειά τους (να μας δουλεύουν) κάνουν οι άνθρωποι (άνθρωποι;) τόσα χρόνια.  Καλέ απολαύστε την ημέρα και συγκεντρωθείτε στη δική σας  τη δουλεία και ας εργαστούμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια πάλι  ομαδικά στις 6 του άλλου μήνα. Γράψτε στα παλιά σας, αυτά που είναι για πέταμα όμως τα παπούτσια,(βλέπετε οι καιροί, συγγνώμη, οι πολιτικοί μας, δεν επτρέπουν να πάρουμε καινούργια)  όλους τους δήθεν πατριώτες  που σας χαλούν τη μέρα. Ήρθε η ώρα πραγματικά πατριωτάκια να τους τη χαλάσουμε εμείς μέσα στο 1x1, όχι από εκδίκηση, αλλά γιατί απλώς έφτασε η ώρα που πρέπει να αποφασίσουμε εμείς για εμάς. Τι κι αν κάποιοι από εμάς γεράσαμε; Ας γίνουμε και με άσπρα τα μαλλιά η ελπίδα για το παιδί που χθες γεννήθηκε και είναι το δικό μας, για το παιδί που αύριο θα γεννηθεί ......και ας μην είναι το δικό μας. Ότι κι αν γίνει στις 6 Μαϊου τελικά, ας κοιμηθεί και ας ξυπνήσει ήσυχη η συνείδησή μας στις 7.

Δεν μου αρέσει καθόλου να επαναλαμβάνομαι, αλλά τι να κάνεις που η εμπέδωση όλων των πραγμάτων στηρίζεται κυρίως στην επανάληψη και στην επιμονή ( κάτι ας πούμε σαν τα παϊδάκια που έπρεπε να μάθουμε από μικροί να τα τρώμε οπωσδήποτε με πηρούνι και μαχαίρι, γελώντας όχι με την καρδιά μας αλλά έτσι όπως το savoir vivre απαιτεί, για να γίνουμε κι εμείς ένα με τους εκλεπτυσμένους Ευρωπαίους, μιας και οι δικοί μας τρόποι δεν ήταν λεπτοί, εξευγενισμένοι και η Ελληνική παράδοση μάλλον ντροπή ). Οπότε, οπότε λέω............... η μέρα σήμερα είναι καταπληκτική!!!! Δεν αφήνουμε κανέναν και τίποτα να μας τη χαλάσει. Δεν βλέπουμε, δεν ακούμε ειδήσεις που μας γεμίζουν φόβο για το αύριο και ενοχές για το χθες γιατί τολμήσαμε το χέρι να απλώσουμε στο όνειρο και αγοράσαμε σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο, πήγαμε διακοπές να ξεκουράσουμε το κορμί που τρέχει όλη μέρα σαν το Βέγγο, στείλαμε τα παιδιά μας σε ένα καλό σχολείο, θέλουμε να τα σπουδάσουμε, επεκτείναμε την επιχείρησή μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν το δικαίωμα στο όνειρο, αντίθετα τιμωρούμε αυτούς που μας το στερούν. Δε λέω ποιους........ μα λέω ξανά το πού. Ας υποδείξει η συνείδηση του καθενός μας ποιοι είναι οι κλέφτες των ονείρων, των δικών μας και των παιδιών μας και ας πράξει το χέρι ανάλογα μέσα στο 1x1, χωρίς να χρειάζεται καν να κλείσουμε την κουρτίνα. 
Άλλοι πρέπει να ντρέπονται, όχι εμείς που διεκδικούμε απλώς το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Όχι εμείς!!!!! Μπορεί να απλώσαμε στον ήλιο όνειρα περισσότερα απ' όσα ίσως έπρεπε, μπορεί μανταλάκια να δανειστήκαμε και τώρα να δυσκολευόμαστε πίσω να τα γυρίσουμε, μα όμως όνειρα απλωμένα σε ξένες πάνω ταράτσες, ποτέ μας δεν τα σκίσαμε, ποτέ μας δεν τα κλέψαμε. 
Ίσως μονάχα να τα ζηλέψαμε και να θελήσαμε κατάλευκα σαν τα δικά τους, να γίνουν και τα δικά μας........ 

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στης ψυχής το παρακάτω..........

Δε θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία για να ευχηθώ σε όλους μας ........Χρόνια πολλά!!!!
Ας τα χαρούμε όπως μας αξίζει, ας τα ξυπνάμε και ας τα κοιμίζουμε πάντα με ένα τραγούδι. Ας τα χαϊδεύουμε, κάτω από κρυστάλινα νερά συχνά να τα δροσίζουμε, στον ήλιο να τα απλώνουμε με φως για να γεμίζουν, μέχρι να γίνουν τα χρόνια μας βαμβάκι, σεντόνια κατάλευκα, σοφά.

Ας τα χαρούμε ακόμα και τώρα που ο ουρανός θρηνεί..........γιατί δεν κλαίει για τον Ιησού, ούτε για τον Δημήτρη. Κλαίει για εμάς που καθημερινά σταυρώνουμε την αγάπη, κλαίει για εμάς που δεν πιστεύουμε πως δε χρειάζονται αυτιά , για να ακούμε τη φωνή που από τώρα με Αγγέλους και αηδόνια στη σάλα του ουρανού αιώνια θα τραγουδάει.
Ας γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή!!! Είναι η νέα αρχή για το Δημήτρη το Μητροπάνο πάνω στην πιο μεγάλη  πίστα. Τον αγκαλιάζει ήδη η Μοσχολιού, τον αγκαλιάζει ο Παπάζογλου, ο Καζαντζίδης, ο Μπηθικώτσης, ο Ζαμπέτας, είναι πολλοί κι είναι χαρούμενος πολύ!!!!  Από το χέρι του κρατά και τον μικρούλη τον Ρενιώτη και του υπόσχεται μεγάλο όνομα κι αυτόν πως θα τον κάνει.
Χρόνια μας πολλά χορεύοντας το "ζεϊμπέκικο του Αρχάγγελου" απ' την ψυχή που "ένα ποτήρι θάνατο" μαζί με αιώνια ζωή ήπιε εχθές, μέθυσε και τώρα μέσα σε νέες θάλασσες, απέραντες γαλάζιες ταξιδεύει.
Τη Ρόζα ας παρηγορήσουμε που ντύθηκε στα μαύρα και μουδιασμένη τώρα μας κοιτά. Ορφάνεψαν τα λαδάδικα, μαζί και οι καλαμιές , θα κλαίει κι απόψε η γειτονιά μα αυτή η φωνή με την ψυχή που οι πιο πολλοί, μεγάλοι μικροί λατρέψαμε, αυτή η Ιστορία..............δε γίνεται σιωπή.
Φυτό αναρριχώμενο θα παραμείνει η φωνή του.
Χρόνια πολλά σε εμάς καλό ταξίδι Δημήτρη Μητροπάνο .............στης ψυχής σου το παρακάτω.

Μακάρι να μπορούσαμε κάτι να κάνουμε να χάσεις αυτό το τρένο................

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


                                              Το δάκρυ

                                    Σε βλέπω δάκρυ να κυλάς
                                    κι αναρωτιέμαι......τι;
                                    Τι σ’ έκανε να στάξεις;
                                    Είσαι συγκίνησης, χαράς
                                    έξυσες κάτι και πονάς
                                    ή  είσαι φόβου δάκρυ;

                                    Αν είσαι αποτέλεσμα χαράς
                                    δάκρυ μην πάψεις να γεννάς
                                    τις δυο μου χούφτες γέμισε
                                    να πιω που το ‘χω ανάγκη

                                    Αν τρέχεις από παλιά πληγή
                                    κοίτα προς την Ανατολή
                                    ο ήλιος στη δύση που κοιτάς
                                    για άλλους ξημερώνει.....

                                    Αχ! φόβος σε κάνει να κυλάς
                                    βγάλε τα μαύρα σου γυαλιά
                                    κι αυτός στα δύο κόβεται
                                    αν δεις το διπλανό σου
                                    δάκρυ δυο μάτια έχω κοίτα με
                                    κοίτα!! Δεν είσαι μόνο

                                                                        Αγγελική Κρόκου