Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καλή αρχή!!

Καλή σχολική μας χρονιά!!
Εννοείται πως θα την περάσουμε και φέτος την τάξη......ίσως με περσινές ξυλομπογιές, τσάντες και τετράδια, αλλά για την πραγματική γνώση, έχουμε καταλάβει πια...δε χρειαζόμαστε ούτε σάκες, ούτε μολύβια, ούτε ποδιές, ούτε χαρτιά. Μία δυο γόμες θα χρειαστούμε μόνο πάλι για να σβήνουμε τα άχρηστα και εκείνα τα γράμματα τα ύπουλα, τα ψιλά……
Πρέπει να μάθουμε και εμείς ξανά, μαζί με τα παιδιά μας, να γράφουμε με μεγάλα γράμματα, όμορφα, καλλιγραφικά και τα προφορικά μας λόγια να είναι σταράτα, "καθαρά". Να ανοίξουμε πάλι και εμείς το λεξικό, να θυμηθούμε τις λέξεις ενθουσιασμός, μοίρασμα, παιχνίδι, αυθορμητισμός. Να αρχίσουμε πάλι να αφήνουμε τα αποτυπώματά μας στις ολόλευκες σελίδες της ζωής μας, να τις γεμίζουμε με ουσία, χρώματα και αυτοκόλλητα γέλιου και χαράς.
Ως μαθήτρια και εγώ σε ετούτη τη ζωή, θα δείξω και φέτος σεβασμό στο "δάσκαλο" εκείνον που κάθε φορά θα με προτρέπει, να είμαι απλώς...εγώ. Σε αυτόν που θα μου μιλά για αγάπη, για ανθρωπιά, για αλληλεγγύη, σε αυτόν που δε θα κομποδένει και δε θα μου ψαλιδίζει τα φτερά.
Ως γονιός, θα δείξω σεβασμό, στο "δάσκαλο" εκείνον που με πολύχρωμες μόνο κιμωλίες θα γράφει στων κοριτσιών μου την ψυχή, και ο μαυροπίνακας... δεν έχει θέση εκεί.
Καλή αρχή συμμαθητές μου!!!
Καλή αρχή σε όλους τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές, μα και καλή δύναμη στα παιδιά εκείνα που φέτος θα δώσουν τον πρώτο τους μεγάλο "αγώνα"!!
Σε όσους δέχονται την πρό(σ)κληση να στελεχώσουν κάποιο απ τα σχολεία των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μας, τα σέβη μου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου