Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στης ψυχής το παρακάτω..........

Δε θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία για να ευχηθώ σε όλους μας ........Χρόνια πολλά!!!!
Ας τα χαρούμε όπως μας αξίζει, ας τα ξυπνάμε και ας τα κοιμίζουμε πάντα με ένα τραγούδι. Ας τα χαϊδεύουμε, κάτω από κρυστάλινα νερά συχνά να τα δροσίζουμε, στον ήλιο να τα απλώνουμε με φως για να γεμίζουν, μέχρι να γίνουν τα χρόνια μας βαμβάκι, σεντόνια κατάλευκα, σοφά.

Ας τα χαρούμε ακόμα και τώρα που ο ουρανός θρηνεί..........γιατί δεν κλαίει για τον Ιησού, ούτε για τον Δημήτρη. Κλαίει για εμάς που καθημερινά σταυρώνουμε την αγάπη, κλαίει για εμάς που δεν πιστεύουμε πως δε χρειάζονται αυτιά , για να ακούμε τη φωνή που από τώρα με Αγγέλους και αηδόνια στη σάλα του ουρανού αιώνια θα τραγουδάει.
Ας γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή!!! Είναι η νέα αρχή για το Δημήτρη το Μητροπάνο πάνω στην πιο μεγάλη  πίστα. Τον αγκαλιάζει ήδη η Μοσχολιού, τον αγκαλιάζει ο Παπάζογλου, ο Καζαντζίδης, ο Μπηθικώτσης, ο Ζαμπέτας, είναι πολλοί κι είναι χαρούμενος πολύ!!!!  Από το χέρι του κρατά και τον μικρούλη τον Ρενιώτη και του υπόσχεται μεγάλο όνομα κι αυτόν πως θα τον κάνει.
Χρόνια μας πολλά χορεύοντας το "ζεϊμπέκικο του Αρχάγγελου" απ' την ψυχή που "ένα ποτήρι θάνατο" μαζί με αιώνια ζωή ήπιε εχθές, μέθυσε και τώρα μέσα σε νέες θάλασσες, απέραντες γαλάζιες ταξιδεύει.
Τη Ρόζα ας παρηγορήσουμε που ντύθηκε στα μαύρα και μουδιασμένη τώρα μας κοιτά. Ορφάνεψαν τα λαδάδικα, μαζί και οι καλαμιές , θα κλαίει κι απόψε η γειτονιά μα αυτή η φωνή με την ψυχή που οι πιο πολλοί, μεγάλοι μικροί λατρέψαμε, αυτή η Ιστορία..............δε γίνεται σιωπή.
Φυτό αναρριχώμενο θα παραμείνει η φωνή του.
Χρόνια πολλά σε εμάς καλό ταξίδι Δημήτρη Μητροπάνο .............στης ψυχής σου το παρακάτω.

Μακάρι να μπορούσαμε κάτι να κάνουμε να χάσεις αυτό το τρένο................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου