Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Χαμογέλα και συνέχιζε να ελπίζεις...

ακόμα κι αν βλέπεις πως όλα είναι χαμένα.... Κάνε το μυαλό σου φύλλο και φτερό... είμαι βέβαιη ότι μπορείς να βρεις όχι μία, αλλά πολλές αφορμές για να το κάνεις... Άνοιξε την πόρτα της καρδιάς σου και πέτα έξω όλους τους προμηθευτές της απελπισίας με τους οποίους συναλλάσσεσαι. Δες πόσοι πολλοί είμαστε εδώ, κοίτα τα μάτια μας καλύτερα...κάποιοι βρισκόμαστε μέσα στο ίδιο ακριβώς καμίνι, όμως θα βγούμε απ΄τις φλόγες νικητές, μαζί κι εσύ, γιατί είναι η ψυχή σου από χρυσό, γραμμάριο δε θα χάσει... Όχι, δεν είμαι μέντιουμ, δεν ξέρω το μέλλον τι μας επιφυλάσσει, οφείλουμε όμως να αδράξουμε την κάθε μία από τις μέρες αυτής της άνοιξης, του ταξιδιού μας, της ζωής. Γι αυτό σταμάτα να σηκώνεσαι πια και εσύ βαρύς απ’ το κρεβάτι. Άνοιξη, αναγέννηση, η ώρα της ανανέωσης... άνοιξε τα παντζούρια, άσε το βλέμμα να σκαρφαλώνει στην ταράτσα αν ζεις σε υπόγεια, με χρώματα λούσου ανατολής. Άσ' τα να πλημμυρίσουν το μυαλό σου και μες στο πολύχρωμο να βυθιστούν σιγά σιγά κι οι μαυροφορεμένες σκέψεις σου.
Με τόση άνοιξη βέβαια... όλο και κάτι ανεπιθύμητο πάλι θα μπουκάρει, όλο και κάποια αντιξοότητα, αλλά εσύ… ψάξε να βρεις το αλογάκι………….



Πριν χρόνια η κόρη μου μού είχε διαβάσει μια ιστοριούλα που σας την έχω ξαναγράψει, αλλά μου ήρθε σαν άνοιξη πάλι στο μυαλό.... Αφορά δύο αγοράκια, το ένα αισιόδοξο και το άλλο απαισιόδοξο. Μια μέρα λοιπόν, το απαισιόδοξο αγοράκι οδηγείται σε ένα δωμάτιο γεμάτο υπέροχα παιχνίδια, αλλά μόλις μπαίνει μέσα κάθεται κατσουφιασμένο δίπλα στην πόρτα και δεν κάνει τίποτα. Λίγο αργότερα το βγάζουν απ΄το δωμάτιο και το ρωτούν γιατί φαινόταν δυστυχισμένο εκεί μέσα. "Απλώς, γνώριζα", απαντάει εκείνο με κακόμοιρο ύφος, "ότι αν διάλεγα ένα παιχνίδι που μου άρεσε πραγματικά, ήταν πιθανόν να σπάσει." Στο μεταξύ το αισιόδοξο αγοράκι το έχουν βάλει σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κοπριές αλόγων και εκείνο αρχίζει να τραγουδάει καουμπόικα τραγούδια και να σκάβει μέσα στις κοπριές ευτυχισμένα. Όταν πλέον ρωτούν γιατί έδειχνε τόσο ευτυχισμένο αυτό ......"Απλώς γνωρίζω", φωνάζει με ενθουσιασμό, "ότι με όλη αυτήν την κοπριά, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο αλογάκι εδώ μέσα!!!!
Ψάξε και εσύ για το αλογάκι!!!!!! Υπάρχει μέσα σε κάθε αντιξοότητα....
Καλή μας εβδομάδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου