Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Χαράς Ευαγγέλια

  Καλησπέρα, καλησπέρα!!!
 «Σήμερον της παγκοσμίου χαράς τα προοίμια μετά χαρμοσύνης προεορτάσωμεν…….». Κυριακή αύριο, αλλά όχι συνηθισμένη.  Αύριο γιορτάζουμε την αναγγελία της πιο  χαρμόσυνης είδησης από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Μαρία, της πιο χαρμόσυνης για τον Χριστιανισμό. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά Ευάγγελε και Ευαγγελία!!!!


«Ελευθερία ή Θάνατος» 
Αύριο γιορτάζουμε την έναρξη των μεγάλων αγώνων των Ελλήνων για την ελευθερία από τους Τούρκους κατακτητές. Είναι η επέτειος του ξεσηκωμού του Έθνους μας. Θυμηθείτε!! Νιώστε τον παλμό εκείνων των στιγμών,  ακούστε τον χτύπο της καρδιάς σας να χτυπά μέσα σε εκείνη του Αναγνωσταρά, του Ανδρούτσου, του Παπαφλέσσα, της Μπουμπουλίνας, της Μαυρογένους.  Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 19ου αιώνα. Αυτή ήταν που διέλυσε συμμαχίες, γέννησε κινήματα, ενέπνευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Υψώστε με υπερηφάνεια τη γαλανόλευκη,, το λάβαρο της αξιοπρέπειάς μας, στα μπαλκόνια και πάνω στις Ακροπόλεις των ψυχών σας. Δεν έχετε; Αγοράστε!!! Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας Χαριστέας , ένας Ζαγοράκης ( καλά να είναι τα παιδιά) είναι πιο ικανοί να μας κάνουν να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και να βάφουμε μέχρι και την τούφα στο χρώμα της γαλανόλευκης, από έναν Κολοκοτρώνη. Έπαρση της σημαίας χωρίς υποστολή μόλις έρθει η Δευτέρα. Ας θυμηθούμε, ας νιώσουμε, ας μοιραστούμε, ας παραδειγματιστούμε, ας γίνουμε εμείς οι επίσημοι την αυριανή ημέρα και ας παρελάσουμε με περηφάνεια. Πρέπει!!! Κάποιοι σκοπίμως αρχίζουν να προσπερνούν κι άλλοι να  θάβουν σελίδες της Ιστορίας μας.  Πρέπει, γιατί σε λίγο καιρό φοβάμαι πως τα παιδιά μας θα νομίζουν πως γιορτάζουμε για τη νίκη μας στη Eurovision ή στην Πορτογαλία. Ας ξεσηκώσουμε την καρδιά και την ελληνική ψυχή μας γιατί μας έχουν προκύψει νέοι κατακτητές, πιο ύπουλοι, ίσως απ΄τους χειρότερους που θα ‘χουν γραφτεί  ποτέ στους τόμους  της Ελληνικής, της πιο  Μεγάλης Ιστορίας. Αυτοί οι νέοι κατακτητές δε θέλουν απλώς να μας σκλαβώσουν, θέλουν ακόμα και τις πέτρες να συνθλίψουν, εκείνες που αν τις σηκώσεις θα βρεις από κάτω μια Ελληνική να ζει ψυχή, θα βρεις, αγώνες, μάχες , ήρωες, Αρχαία, Τέχνη, Ρητά και Αξίες, Ελληνικό σπουδαίο πολιτισμό. Ας γιορτάσουμε την αυριανή μέρα όπως .............. μας αρμόζει!!! Με μπόλικο μάλιστα μπακαλιάρο σκορδαλιά. Δε χαλάει τη γεύση μας ούτε την εικόνα μας, δεν μας απομακρύνει από άλλους λόγω της μυρωδιάς, αντίθετα,  μπορεί να μας φέρει και πιο κοντά με ..............τους αυθεντικούς ανθρώπους. Αυτούς πρέπει να αναζητούμε, μ΄αυτούς να πίνουμε τσίπουρο, μ΄αυτούς να χορεύουμε Λεβέντικο, Σούστα, Μενούση, Μαλεβιζιώτη, Συρτό και Καλαματιανό.   
Στητό το σώμα Έλληνες, ψηλά και το κεφάλι, τα χέρια υψωμένα και πάμε να χορέψουμε τον Τσάμικο τον ηρωικό, έναν Πυρρίχιο ποντιακό!!!       

Χαράς Ευαγγέλια!!!! Ο παράδεισος φτιάχτηκε για όλους και είναι εδώ στη γη!!!!
Αρκεί, να γίνουμε πάλι όλοι Άνθρωποι  αυθεντικοί...............

«Έλληνες!!! Πριν βγω στ΄Ανάπλι, έριξα στη θάλασσα τα πικρά  τα περασμένα. Κάντε και σείς το ίδιο.Στο δρόμο που περνάγαμε για να ΄ρθούμε στην εκκλησιά, είδα να σκάβουν κάποιοι άνθρωποι. Ρώτησα και μου είπαν πως σκάβουν να βρούνε κρυμμένο θησαυρό. Εκεί στο λάκκο μέσα ρίξτε και τα μίση τα δικά σας. Έτσι θα βρεθεί κι ο χαμένος θησαυρός»
Ο Γέρος του Μωριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου