Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μεγάλη δακρύων και περισυλλογής Εβδομάδα

Ημέρες πόνου και θλίψης αλλά και απέραντης χαράς κι ελπίδας πλησιάζουν. Δεν είναι πια η μόνη Μεγάλη Εβδομάδα στη ζωή μας, μπορούμε πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη φορά να βιώσουμε τον πόνο εκείνης της εποχής ελπίζοντας πάντα σε μια ...............Ανάσταση!!!!! Ποιο είναι άραγε αυτό που μας μεταφέρει από την μια κατάσταση στην άλλη; Η μεγαλειώδης πράξη της συγχώρεσης πιστεύω εγώ. Αυτή μας μεταμορφώνει πραγματικά. Μας εξαγνίζει, μας απελευθερώνει. 

Photo by Caras Ionut

Αν θέλουμε να λυτρωθούμε απ το δικό μας πόνο θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να συγχωρέσουμε. Καταρχάς τον εαυτό μας και στη συνέχεια, εκείνους που μας έχουνε πληγώσει. Έτσι έκανε κι Εκείνος. Αν καταφέρουμε αυτό το τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο δύσκολο, τότε σίγουρα ο πόνος κι ο θυμός θα γίνει παρελθόν και αυτόματα θα βιώσουμε αυτό που θεωρείται, μυστικό της αιωνιότητας, αλλά μόνο μυστικό δεν είναι..........την Αγάπη!!!! Δεν είναι απαραίτητες οι μεγάλες μετάνοιες στα γόνατα, η ορθοστασία, τα μόνιμα σταυρωτά χέρια, μήπως και νιώσουμε ένα σημάδι σταλμένο από το Θεό, αλλά ας δώσουμε λίγη ησυχία στην αφή και στην ακοή για να αισθανθούμε και να ακούσουμε την ευχή μας μέσα από μια καρδιά γεμάτη πίστη και αγάπη. 
Photo by Caras Ionut

Δεν είναι απαραίτητες ώρες πολλές αγρυπνίας, αλλά ας ξυπνήσουμε όλα όσα τόσο καιρό κοιμούνται μες στα μάτια μας. Δεν είναι αμαρτία αν δεν νηστέψουμε, αλλά αν δώσουμε λίγη εγκράτεια στη γεύση και στα λόγια μας θα αποκτήσουμε πιο γρήγορα γεύση αθανασίας. Αν δεν αντέχουμε τη μυρωδιά απ΄το θυμίαμα που υπάρχει στους ναούς, ας βγούμε έξω και ας μυρίσουμε λίγο ουρανό. Ας πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, ας καταδυθούμε στα βάθη της σκέψης και της ψυχής μας. Είναι τόσο λαμπερός ο αναδυόμενος καλλονός, Ανώτερος Θεικός εαυτός μας!! 

Photo by Caras Ionut

Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που έχουμε, κι αυτό, γιατί είναι περιορισμένος. Οι αγαθοεργίες τις μέρες μόνο αυτές και οι νηστείες δεν είναι αρκετές. Ας αναλογιστούμε την ποιότητα της ζωή μας, ας πολλαπλασιάσουμε τον πνευματικό μας πλούτο και ας τον μοιραστούμε.


Photo by Caras Ionut
Το μυστικό της επιβίωσης μας εδώ, της ανάπτυξής μας, της εξέλιξής μας είναι η συναδέλφωση και της αιωνιότητας μας η αγάπη. Δώσε και εσύ στον εαυτό σου και σε όλα τα πλάσματα το καλύτερο δώρο που μπορείς………χρόνο αγάπης. 

Επέτρεψε σε αυτήν την Εβδομάδα πόνου, λύπης, δακρύων να σου κρατήσει συντροφιά. 

Ξέρουμε πια από “κακοκαiρία”, μα τώρα που και οι καμπάνες των εκκλησιών πενθούν, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε το “κλίμα” και να χτυπήσουμε χαρμόσυνα και όλες τις καμπάνες που τόσο καιρό και μέσα μας πενθούν.... 
Ας μεταδώσουμε το πραγματικό μήνυμα των ημερών.

Photo by Caras Ionut

4 σχόλια:

  1. Δάκρυα, πόνος, προδοσία, Γολγοθάς, θάνατος και άξαφνα χαρμόσυνες καμπάνες, λύτρωση, ανάταση στο Θείο, στο φώς, στη λύτρωση.
    Τι ομορφα που γράφεις Αγγελικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχεις νεα μου φιλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας αγαπώ πολύ!! Αγαπώ όλον τον κόσμο. Έχω κάνει προσπάθειες να μετριάσω αυτό το συναίσθημα, αλλά δεν τα καταφέρνω, οπότε.....παραιτούμαι!! Είναι ανάγκη μου φυσική. Δεν μπορώ να αγαπώ λίγο, δεν μπορώ να αγαπώ επιλεκτικά, δεν μπορώ με μισή καρδιά, δεν μπορώ να αγαπήσω περισσότερο εμένα από τα υπόλοιπα πλάσματα του θεού. Πάω όπου με πάει η καρδιά. Εύχομαι να είναι όμορφος ο προορισμός που μου επιφυλάσσει..... Ας έχουμε επιτέλους όλοι Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή