Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παραγγελία στο σύμπαν

Λοιπόν, σήμερα λέω να σας προλάβω, δώστε την όποια παραγγελία σας………. στο σύμπαν. Ξεχάστε τα κακής ποιότητας προπαρασκευασμένα από άλλους φαγητά, εδώ μιλάμε για τα όνειρά μας. Στο σύμπαν σήμερα λοιπόν και μάλιστα γραπτώς. Κρύβει  μια άλλη δύναμη αυτό......

Γράψτε με κάθε λεπτομέρεια, σαφήνεια και γράμματα καλλιγραφικά το όποιο αίτημά σας. Μη λογοκρίνετε πια τα θέλω σας, μην τα υπονομεύετε και μην αφήσετε κανέναν να μπει εμπόδιο, πείθοντάς σας πως τα μεταξωτά βρακιά είναι για μεταξωτούς ……. Δεν κατάλαβα, ο δικός σας είναι από γυαλόχαρτο φτιαγμένος;  Έτσι φαντάζομαι έκαναν οι Φρανσουάζ και Κλοντ Ερβέ  όταν αποφάσισαν να κάνουν το γύρο του κόσμου με ποδήλατο. Μπορεί, στην κυριολεξία, να πιάστηκε ο δικός τους, αλλά γελούσαν με εκείνους που γέλαγαν μαζί τους. Με όσους δεν πίστευαν πως άνθρωποι που δεν είχαν καμία ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο , θα διέσχιζαν περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα, περνώντας απ΄όλες τις ηπείρους.  Σχεδίασαν και οραματίστηκαν πολλές φορές τη διαδρομή και έκαναν άπειρες  ώρες νοερά πετάλι μέχρι να ξεκινήσουν. Εντάξει, μπορεί να έπεσαν έξω στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και αντί για τρία που πίστευαν αρχικά αυτό να ολοκληρώθηκε σε δεκατέσσερα, αλλά τα κατάφεραν τελικά; Ποιος άραγε το πίστευε, ε; Ούτε ο Ιούλιος Βερν!! 


Ο γύρος όμως του κόσμου ξεκίνησε για αυτούς, τη μέρα που τόλμησαν να κινήσουν πρώτη φορά το πόδι και να γυρίσουν το πεντάλ. Έτσι, πρέπει να κινηθείς πρώτα εσύ προς το όνειρο. Πίστεψαν, οραματίστηκαν και έστρεψαν αμέτρητες φορές τα μάτια και την ψυχή τους στο περίγραμμα αυτού του κόσμου. Συνέχισαν και δεν το έβαλαν κάτω, παρ΄όλo που έσκασαν αμέτρητες φορές τα λάστιχα, που ανέβηκαν ατέλειωτες ανηφόρες, ακόμα και όταν η Φρανσουάζ ανακάλυψε  στον όγδοο χρόνο ταξιδιού τους  πως ήταν έγκυος. Μέχρι και τον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, εκείνη διέσχιζε το όνειρο, ποδηλατούσε.


Μπείτε στο όνειρο σας, διασχίστε το με όποιο μέσο θέλετε, ζήστε το όσο μεγάλο και να είναι, έπειτα παραγγείλετε το και ανοίξτε του έτσι δρόμο να έρθει  με δρασκελιές μεγάλες, ακόμα πιο κοντά………….. Καλημέρα!!! 



Η ιδέα μας γοητεύει έντονα. Συνδυάζει την αγάπη μας για τη φύση με εκείνην για τον αθλητισμό. Μόνο που, νά, δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με την ποδηλασία. Μήπως αυτό αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο; Δεν βαριέσαι! F.C.Herve

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου